duurzaam

Duurzaam zwembad?

Wat betreft duurzaamheid heb je met zwembaden en bijvoorbeeld zwembadverwarming al snel een probleem. Een zwembadpomp of warmtepomp neemt namelijk al snel een heleboel stroom op. De apparaten draaien uren per dag en verbruiken dus veel energie.

Wat zegt de website Wikikids over duurzaamheid?

Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Kortom: de aarde zo gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Bij duurzaamheid kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen.

Energie zuinige zwembadpomp en chloorvrij zwembad

Allesvoormijnzwembad.nl streeft een duurzame wereld na en heeft dan ook als speerpunt hier een bijdrage aan te leveren. Wat kan je van ons verwachten?

Promotie van energie zuinige producten

Frequentiegestuurde pompen en inverter warmtepompen zijn nog maar een begin. Ook de opwekking van duurzame stroom kan goed samengaan met een zwembad. Zonne-energie gaat een steeds grotere rol spelen en wij gaan dan ook concepten aanbieden voor gratis stroom bij je zwembad!

Betere isolatie van zwembaden

Energiezuinige producten zijn prachtig, maar je kan tevens besparen op het gebruik van energie voor je zwembad. Wat dacht je van EPS blokken om je zwembadwanden te bouwen, een goede zwembadafdekking te nemen of een mooie overkapping?

Minder gebruik van chloor in een zwembad

Derde punt is het gebruik van minder chemicaliën (chloor en cyanuurzuur) in het zwembad. Zo kan je zout gebruiken om chloor te produceren. Maar ook het gebruik van een UV-C lamp reduceert chloorgebruik en je hebt diverse alternatieven zoals magnesium zout.